156992-smart-home-news-feature-what-is-matter.png

Matter چیست؟

اگر تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا برخی از دستگاه‌های خانه هوشمند با برخی از همتایان دیگرشان کار می‌کنند و با برخی نه، پس بهتر است با Matter (جدیدترین استاندارد ارتباطی بی سیم) آشنا شوید. این استاندارد البته از سال 2019 در شرکت‌هایی مانند اپل، گوگل، آمازون، سامسونگ و Zigbee Alliance و با نام "پروژه CHIP" شناخته می‌شد، ولی اکنون با نام تجاری رسمی Matter معرفی شده است. هدف Matter فرقی نکرده است، ولی حالا همه چیز رسمی‌تر شده است. اسامی بزرگی که پشت این پروتکل هستند به زودی محصولات خود را با قابلیت پشتیبانی از Matter به بازار وارد خواهند کرد که این ناگزیر روی مصرف‌کنندگان نیز تأثیر خواهد داشت. در این جا ما به سوالات مهمی پاسخ خواهیم داد: Matter چیست، شرکت‌ها در ارتباط با آن چه کارهایی می‌کنند و چرا این اهمیت دارد.

اگر تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا برخی از دستگاه‌های خانه هوشمند با برخی از همتایان دیگرشان کار می‌کنند و با برخی نه، پس بهتر است با Matter (جدیدترین استاندارد ارتباطی بی سیم) آشنا شوید. این استاندارد البته از سال 2019 در شرکت‌هایی مانند اپل، گوگل، آمازون، سامسونگ و Zigbee Alliance و با نام "پروژه CHIP" شناخته می‌شد، ولی اکنون با نام تجاری رسمی Matter معرفی شده است. هدف Matter فرقی نکرده است، ولی حالا همه چیز رسمی‌تر شده است. اسامی بزرگی که پشت این پروتکل هستند به زودی محصولات خود را با قابلیت پشتیبانی از Matter به بازار وارد خواهند کرد که این ناگزیر روی مصرف‌کنندگان نیز تأثیر خواهد داشت. در این جا ما به سوالات مهمی پاسخ خواهیم داد: Matter چیست، شرکت‌ها در ارتباط با آن چه کارهایی می‌کنند و چرا این اهمیت دارد. 

Matter و هدف آن چیست؟

همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، Matter یک پروتکل ارتباطی جدید برای خانه هوشمند است که به عنوان یک تلاش مشترک توسط برخی از بزرگترین بازیگران صنعت IT راه‌اندازی شده است. بیش از 170 شرکت در این زمینه مشارکت دارند که از جمله مهمترین آنها اپل، سامسونگ، آمازون، گوگل و Zigbee Alliance است. حال ببینیم این پروتکل جدید چه فایده‌ای دارد؟ صنعت خانه هوشمند در شکل فعلی‌اش کمی آشفته است. مشتریان باید مطمئن شوند که هاب‌های اختصاصی می‌توانند با دستگاه‌های خانه هوشمندِ آنها به‌صورت مناسب ارتباط برقرار کنند و همچنین تصمیم بگیرند که کدام دستگاه‌های خانه هوشمند با دستیارِ هوشمند یا پلتفرمی که در خانه‌شان راه‌اندازی کرده‌اند، کار می‌کند. این موضوع مانند آن است که نتوانید یک بازی را در دو کنسول مشابه انجام دهید! یا به‌دلیل اینکه مجبورید از موزیک‌های داخل خود دستگاه‌ها استفاده کنید، نمی‌توانید سایر سرویس‌های موزیک را داشته باشید. به همین دلیل این شرکت‌ها تصمیم گرفته‌اند کل فراِیندهای این سیستم را برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان آسان‌تر کنند. بنابراین، هدف Matter این است که یک پروتکل ارتباطی با مدل‌های استانداردهای داده‌ای ایجاد کند که اطمینان حاصل می‌کند دستگاه‌های خانه هوشمند بتوانند در اکوسیستم‌های مختلف کار کنند. بنابراین، یک صفحه نمایش "اکو" آمازون باید بتواند به صورت یکپارچه با زنگ درب Google Nest کار کند، همان‌طوری که با زنگ‌های خود آمازون کار می‌کند.

چه اتفاقی برای Zigbee ، Z-Wave و Thread می افتد؟

در حال حاضر دستگاه‌های خانه هوشمند از طریق استانداردهای - Zigbee و Z -Wave به یکدیگر متصل شده‌اند. با وجود هر دوی این پروتکل‌ها و همچنین تعداد زیادی پروتکل‌های رادیویی کوچکترِ دیگر و بلوتوث، اکنون که Matter در حال ظهور است، قطعا ارتباط دستگاه‌ها قطع نخواهد شد. با این حال، با توجه به نقش Zigbee در ایجاد Matter، به احتمال زیاد استاندارد زیگبی در کنار Matter توسعه می‌یابد و حتی ممکن است در برخی مراحل با آن ادغام هم شود. میچ کلاین، مدیر اجرایی Z-Wave Alliance و مدیر مشارکت‌های استراتژیک ، Silicon Labs ، اخیراً به نشریه The Ambient گفت: "تصور اینکه Z-Wave در طرف دیگر موضوع نشسته باشد، درست نیست، ما اینجا هستیم. من وارد برخی از بحث‌های آنها نمی‌شوم، زیرا همه ما این چالش‌ها را داریم. اما CHIP بر روی استفاده از IP متمرکز شده است. دستگاه باتری‌داری را به من نشان دهید که می‌تواند از IP استفاده کند. از این مشکل بزرگ که بگذریم، من می‌گویم که نه تنها Z-Wave بلکه Zigbee هم باید پروتکل‌های ارتباطی‌اش را به CHIP توسعه دهد، بنابراین ما در واقع با آنها در ارتباط هستیم و همراهشان کار می‌کنیم". Thread ، درعین حال، پروتکل رادیویی دیگری است که قرار است گواهینامه‌هایی را برای برخی از دستگاه‌های تأیید شده توسط Matter ارائه دهد. ما انتظار داریم Thread در پیشرفت Matter ، نقش مهمی ایفا کند.

شرکت هایی مانند گوگل ، اپل و آمازون چگونه درگیر این پروژه هستند؟

Matter توسط این برندهای خانگی هوشمند راه‌اندازی شده است و حالا که هیجان اولیه بازار در مورد مشارکت آنها، فروکش کرده است، وقت آن است که آنها دقیقا نشان دهند چگونه می‌خواهند با این سیستم جدید سازگار شوند. گوگل یکی از اولین شرکت‌هایی بود که جزئیات این کار را اعلام کرد. در یک پست وبلاگی، این شرکت گفت که همه نمایشگرها و بلندگوهای Nest به روز می‌شوند تا بتوانند دستگاه‌های تأیید شده Matter را کنترل کنند. این بدان معناست که دستیار هوشمند گوگل قادر است هر دستگاهی که برند Matter روی آن قرار دارد را کنترل نماید. دستگاه‌های جدیدتر که از Thread پشتیبانی می‌کنند، مانند Google Nest Hub و Nest Wi-Fi ، به عنوان هاب‌های ارتباطی Matter استفاده خواهند شد و بکارگیری دستگاه‌های Matter در خانه آسان‌تر می‌شود. جالب است که گوگل همچنین اشاره کرد که Nest Thermostat نیز از Matter پشتیبانی می‌کند (بدین معنی که فرضا صاحبان این ترموستات می‌توانند دستگاه خود را توسط یک دستیار هوشمند متفاوت نیز کنترل کنند). اگرچه در مورد ترموستات های قدیمی‌تر Nest هیچ حرفی در این مورد زده نشده است. علاوه بر این Google در تلفن های Android از Matter پشتیبانی می‌کند که احتمالا امکان راه‌اندازی و کنترل آسان دستگاه‌ها را به همراه آپشن‌های شخصی‌سازی شده برای کاربران را به کمک برنامه Google Home ارائه می‌کند. اپل در حال حاضر برخی از جزئیات در مورد سازگاری با Matter را نیز منتشر کرده است که بر اساس آن در iOS 15 از این سیستم پشتیبانی می‌شود. بنابراین شما می توانید با استفاده از برنامه Home برای مدیریت دستگاه های Matter خود استفاده کنید. پشتیبانی از دستگاه‌های مجهز به Matter درHomeKit اپل می‌تواند به معنای انعطاف‌پذیری بیشتر در نحوه راه‌اندازی خانه هوشمند و نحوه عملکرد یکپارچه آن در کنار هم باشد.

برای شما به عنوان یک کاربر، چه اتفاقی میفتد؟

در واقع سوال بسیار مهم این است که ظهور Matter برای شما و خانه هوشمند شما به چه معناست. ما در مورد وعده‌های Matter در مورد سادگی این اکوسیستم صحبت کردیم، اما دستگاه‌های موجود شما چطور؟ آیا آنها هم پشتیبانی خواهند شد؟ متأسفانه پاسخ به این سوال مورد به مورد متفاوت است. به عنوان مثال، Signify (شرکت پشتیبانی کننده Philips Hue و WiZ ) تجهیزات قدیمی و جدید Hue را برای کار با Matter به‌روز می‌کند، در حالی که فقط دستگاه‌های آینده WiZ از Matter پشتیبانی خواهد کرد. Nanoleaf ، تولید کننده تجهیزات روشنایی هوشمند نیز اعلام کرده است که پشتیبانی از Matter را برای دستگاه‌های فعلی و آینده خود ارائه می‌دهد. Google نیز پشتیبانی از Matter را برای محصول Nest Thermostat (به جز نسخه‌های قدیمی‌تر دستگاه) ارائه می‌کند. به طور خلاصه، هر دستگاه خانگی هوشمند که برای پشتیبانی از Matter به‌روزرسانی دریافت نکند، هنوز به احتمال زیاد برای مدتی طولانی فعال خواهد بود. با توجه به اینکه عرضه Matter در حال حاضر تا سال 2022 به تعویق افتاده است و به‌دلیل دشواری در تهیه SDK (کیت توسعه نرم افزار) و فرآیند صدور گواهینامه، این مسئله در تئوری به دستگاه‌های موجود زمان بیشتری لازم دارد.با این حال، اگر Matter بر اساس وعده‌های داده شده راه‌اندازی شود، احتمالا مدل‌های قدیمی به آرامی در پنج سال آینده دیگر پشتیبانی نخواهند شد.

مطالب مرتبط

فناوری‌های هوشمندسازی فوق‌العاده کاربردی می‌باشند، به خانه‌های ما قدرت می‌بخشند و زندگی روزمره ما را کمی ساده‌تر می‌کنند. اگر واقعاً می‌خواهید کمی عمیق‌تر شوید و از فناوری‌های جدید اطلاع داشته باشید، بدانید که هر دستگاه و ابزاری که در خانه شما هست می‌تواند هوشمند شود. در ادامه برخی از غیرمعمول‌ترین دستگاه‌های هوشمندی که از وجودشان خبر نداشتید آورده شده است.

چند سال پیش، داشتن یک سیستم یکپارچه خانه هوشمند مانند یک رویای محال محسوب می‌شد، اما الکسا همه چیز را تغییر داده است. به لطف افزایش سازگاری با انواع دستگاه‌های خانه هوشمند، Alexa و Amazon Echo هم‌اکنون یک سیستم کنترل مرکزی ایده‌آل برای خانه هوشمند شما هستند. جایی که قبلا ترکیبی متفاوت و متنوع از دستگاه‌ها و برندها بود، حالا Amazon Echo همه اینها را با هم یکپارچه کرده است. راه اندازی یک خانه هوشمند توسط الکسا واقعاً ساده است. البته برخی از دستگاه‌ها هستند که باید بیشتر مورد نظر قرار بگیرند، اما از دیدگاه الکسا، روند کار بسیار ساده است. در این مطلب ما شما را برای راه‌اندزی خانه هوشمندتان راهنمایی خواهیم کرد. اینکه چه تجهیزاتی بخرید و چگونه خانه هوشمند خود را به بهترین شکل راه اندازی کنید.

بردهای پیشرفته و توسعه‌پذیر اینترنت اشیا-بخش اول

امروزه شاهد افزایش باورنکردنی محصولات اینترنت اشیا (IoT) هستیم. از خانه‌های هوشمند گرفته تا شهرهای هوشمند، اتومبیل‌های هوشمند و موارد دیگر. حتی با وجود این رشد شگرف به نظر نمی‌رسد که روند کندی پیش‌بینی شود و سرمایه‌گذاری در اینترنت اشیا (IoT) تا سال 2022 به 1.2 میلیارد دلار و تا سال 2023 به 3.5 میلیارد دلار خواهد رسید.

برترین دستگاه‌های خانگی هوشمند برای سال 2020

اگر همه دستگاه‌های زندگی شما بتوانند به اینترنت وصل شوند چه می‌شود? در این صورت نه تنها رایانه و تلفن‌های هوشمند بلکه همه اشیا نظیر ساعت، بلندگو، چراغ، قفل درب، دوربین، پنجره، پرده، بخاری، لوازم‌خانگی، وسایل آشپزی را می‌توان از طریق اینترنت کنترل کرد.