iot-image 000330.jpg

تفاوت Z-Wave و Wi-Fi در سیستم های خانه هوشمند

اتوماسیون خانگی یا هوشمندسازی خانه‌ها با ظهور دستگاه‌های هوشمند جدید در بازار در حال فراگیر شدن است. افرادی که یک سیستم خانه هوشمند راه‌اندازی کرده باشد، می‌دانند که این دستگاه‌ها برای اینکه عمل کنند نیاز به اتصال به شبکه Wi-Fi خانگی دارند. اما ممکن است در طولانی مدت این دیگر درست نباشد. سیستم‌های جدیدی در حال ظهور است که به جای Wi-Fi از شبکه‌های Z-Wave استفاده می‌کنند.

خانه‌ هوشمند

اتوماسیون خانگی یا هوشمندسازی خانه‌ها با ظهور دستگاه‌های هوشمند جدید در بازار در حال فراگیر شدن است. افرادی که یک سیستم خانه هوشمند راه‌اندازی کرده باشد، می‌دانند که این دستگاه‌ها برای اینکه عمل کنند نیاز به اتصال به شبکه Wi-Fi خانگی دارند. اما ممکن است در طولانی مدت این دیگر درست نباشد. سیستم‌های جدیدی در حال ظهور است که به جای Wi-Fi از شبکه‌های Z-Wave استفاده می‌کنند. تفاوت Z-Wave و Wi-Fi چیست؟ آیا یکی بهتر از دیگری است یا مواردی وجود دارد که ممکن است بخواهید از هر دو استفاده کنید؟

Z-WAVE چیست؟

Wi-Fi که اکثر ما با آن آشنایی داریم، با فرکانس‌های 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز کار می‌کند و اینترنتِ بی‌سیم را برای هر دستگاهی که به شبکه‌ی آن متصل باشد، فراهم می‌کند. Z-Wave با فرکانس بسیار پایینتری (بین 800 تا 900 مگاهرتز) کار می‌کند و در درجه اول برای اتوماسیون خانگی استفاده می‌گردد. بکارگیری فرکانس‌های پایین‌تر، باعث می‌شود تقریباً هیچ تداخلی برای شبکه های Z-Wave وجود نداشته باشد. فناوری Z-Wave مفهوم جدیدی نیست و اولین بار در اوایل قرن بیست و یکم به وجود آمد، اما در آن زمان دستگاه‌های زیادی برای اتصال به سیستم‌های خانه هوشمند وجود نداشت. قابل توجه‌ترین تفاوت بین Z-Wave و Wi-Fi نحوه اتصال هر دستگاه به شبکه‌ی اتوماسیون می‌باشد. با Wi-Fi ، همه دستگاه‌ها به یک هاب متصل می‌شوند (معمولاً روتر یا مودم) صرف نظر از فاصله آنها از این هاب. درحالی‌که شبکه‌های Z-Wave از هاب مرکزی استفاده نمی‌کنند. در عوض، هر دستگاهی به دستگاه‌های اطراف خود متصل می‌گردد و یک شبکه مش ایجاد می‌کند. بدون اینکه نگران فاصله دستگاه‌ها از یک هاب مرکزی باشید، می توانید حداکثر 232 دستگاه را به این شبکه مش متصل کنید.

مزایای WI-FI برای اتوماسیون

درحالی‌که همه ما می دانیم Wi-Fi چیست، آیا استفاده از آن در اتوماسیون خانگی مزیتی دارد؟ شما این انتخاب را دارید که دستگاه‌های هوشمند خود را بدون اینکه نگران سیم‌کشی‌های متعدد و مشکلات آنها باشید در هر جای خانه خود قرار دهید.اگر از یک یا چند دستگاه به صورت اتصال کابلی به روتر خود، استفاده کرده‌اید، بکارگیری شبکه Wi-Fi برای اتصال دستگاه‌ها به مودم، باعث آزاد شدن تعداد درگاه‌های بیشتر روی روترِ شما می‌شود. یک سیستم اتوماسیون خانگی مبتنی بر Wi-Fi فقط تا زمانی که شبکه بی‌سیم خانه شما قابل اعتماد باشد، خوب کار می‌کند.اگر Wi-Fi شما به طور مرتب قطع می‌شود، با این کار سیستم اتوماسیون خانگی شما نیز قطع می‌شود. 

مزایایZ-WAVE برای اتوماسیون

راه اندازی Z-Wave راحت‌تر از Wi-Fi است زیرا لازم نیست نگران باشید که با سیگنال Wi-Fi خانگیِ شما تداخل پیدا کند.بیشتر دستگاه‌های Z-Wave به طور خودکار یکدیگر را شناسایی می‌کنند، و افزودن دستگاه‌های جدید را به سیستم خانه‌ی هوشمندِ شما را سریع و ساده می‌کند.همچنین این فناوری بسیار هم انعطاف‌پذیر است (هزاران دستگاه مختلف بر روی فرکانس‌های Z-Wave کار می‌کنند) بنابراین شما می‌توانید به راحتی دستگاه مناسب مورد نیاز خودتان را پیدا کنید. مورد دیگری که Z-Wave بهتر ازWi-Fi عمل می‌کند، سازگاری با دستگاه‌های جدید در شبکه خانه هوشمند می‌باشد. دستگاه‌های قدیمی با سیستم‌های فعلی براحتی کار می‌کنند و هر دستگاه جدیدی که وارد سیستم خانه هوشمند شود با تنظیماتی که از قبل دارید سازگار می‌باشد. 

Z-WAVE در مقابل WI-FI 

Z-Wave و Wi-Fi هر دو می‌توانند برای راه‌اندازی سیستم اتوماسیون خانه شما مفید باشند.هر دو شبکه می‌توانند تقریباً به هر نوع وسیله الکترونیکی متصل شوند، از چراغ‌ها و سیستم‌های امنیتی گرفته تا درب بازکن گاراژ و وسایل هوشمند. شما احتمالاً در حال حاضر در خانه خود یک شبکه Wi-Fi دارید، بنابراین نیاز به هرگونه هزینه اضافی برای راه‌اندازی یک شبکه جدید حذف می‌گردد.دستگاه‌های اتوماسیون خانگی Wi-Fi نسبت به Z-Wave مقرون به صرفه‌تر هستند، ولی اگر تعداد زیادی دستگاه را به یک باره به شبکه Wi-Fi خود وصل کنید، تداخل فرکانسی بروز خواهد کرد. سیستم های Z-Wave در ابتدا هزینه بیشتری برای شما خواهند داشت، اما مشکل تداخل فرکانسی را از بین می‌برند، زیرا امواج فرکانسیِ آن در طول موج یکسانی با سیگنالهای Wi-Fi کار نمی‌کنند. 

کدامیک سیستم برای راه اندازی اتوماسیون خانگی بهتر است؟ 

این کاملاً به خود شما بستگی دارد.امروزه هزاران دستگاه در بازار وجود دارد که هم با Wi-Fi کار می‌کنند و همین تعداد محصول هم برای شبکه Z-Wave وجود دارد. اولین چیزی که شما باید از خود بپرسید این است که چقدر می‌خواهید برای راه‌اندازی سیستم اتوماسیون خانگی‌تان سرمایه‌گذاری کنید.اگر به‌دنبال گزینه‌های مقرون به صرفه هستید، فناوری اتوماسیون مبتنی بر Wi-Fi را انتخاب کنید.اگر سیستمی می‌خواهید که تداخلی با شبکه خانگی شما ایجاد نکند، کمی بیشتر هزینه کنید و از فناوری اتوماسیون Z-Wave استفاده کنید.

مطالب مرتبط

در حال حاضر بیشتر روش های ارتباطی ماشین با ماشین(M2M)با استاندارد2G GPRSکار می‌کنند و به پوشش2G EDGE و سیمکارت نیاز دارند. با وجود اینکه که اپراتورها به دلیل کاهش هزینه‌ها، برخی از شبکه های2G را از رده خارج می‌کنند، ولی در پنج سال گذشته استانداردهای جدیدی نیز مانند Zigbee ، LoRa ، LTE-M ، Wi-Fi 802.11ah (HaLow), 802.11af (White-Fi). ظهور کرده است. بسته به نوع کاربرد، نیازهای امنیتی و عوامل هزینه‌زا، برخی از این استانداردها بهتر از سایرین هستند. در ادامه محبوب ترین استانداردها ، ویژگی ها و مزایای آنها را بررسی خواهیم کرد

شبکه‌های هوشمند-بخش اول

شبکه هوشمند یک شبکه الکتریکی است که شامل انواع عملکرد و اقدامات انرژی از جمله کنتورهای هوشمند، لوازم هوشمند، منابع انرژی تجدید پذیر و منابع کارآمد انرژی، تهویه برق و کنترل تولید و توزیع برق است.

انواع شبکه‌های ارتباطی اینترنت اشیا

اتصال اشیا به اینترنت یک جز اساسی از اینترنت اشیا است اما وقتی می‌توان این فناروی را ارزیابی کرد که بدانیم چه نوع ارتباطی برای شبکه IoT مناسب است. تلفن همراه، ماهواره، WiFi، بلوتوث، RFID، NFC، LPWAN و اترنت همه روش‌های ممکن برای اتصال یک سنسور یا دستگاه هستند و هر یک از این گزینه‌ها را می‌توان به روش‌های مختلفی ارائه داد.

چگونه شبکه‌بندی کنترل روشنایی ساختمان را ساده‌تر می‌کنند

از زمان تصویب استاندارد مش و شبکه‌بندی بلوتوث در سال 2017، این شبکه همچنان در کاربردهای روشنایی حرفه‌ای به پیشرفت خود ادامه می‌دهد.